tag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post2068154267555768227..comments2024-02-21T10:49:20.927+01:00Comments on Sweet Corner: Sernik nowojorski - New York CheesecakeMrsCakehttp://www.blogger.com/profile/18068887940010753257noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-63997251194645913542013-12-30T08:19:22.028+01:002013-12-30T08:19:22.028+01:00A u mnie wszystko się udało :) Gdyby było inaczej ...A u mnie wszystko się udało :) Gdyby było inaczej - poprawiłabym dane w przepisie. Polecam przeczytać niesamowicie przydatny artykuł Doroty, o którym wspomniałam wyżej w poście. Plus, trzeba pamiętać, że każdy piekarnik jest inny; czasem poznajemy jego charakterek metodą prób i błędów; być może przy ciastach drożdżowych trzeba temperaturę obniżyć, przy sernikach podwyższyć... mimo wszystko zachęcam do kreatywnej walki :)MrsCakehttps://www.blogger.com/profile/18068887940010753257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-22222247643519130852013-11-16T08:18:26.338+01:002013-11-16T08:18:26.338+01:00Moim zdaniem w przepisie jest błąd dotyczący czasu...Moim zdaniem w przepisie jest błąd dotyczący czasu pieczenia - zamiast 30 minut powinno być raczej 130. Nie ma siły aby ciasto upiekło się w tak krótkim czasie w 110C. Znalazłam ten sam przepis na innym kulinarnym blogu i sama autorka jak i osoby, które wypowiadały się w komentarzach przyznały, iż piekły ciasto znacznie dłużej niż w przepisie. U mnie to samo - po 30 minutach nadal była konsystencja jak przy wlaniu do formy.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-1588509420758843212012-12-25T20:49:28.429+01:002012-12-25T20:49:28.429+01:00Dla mnie ideał sernika!Dla mnie ideał sernika!Agatahttp://www.thehomemaker.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-2899418838941580582012-08-15T10:47:08.408+02:002012-08-15T10:47:08.408+02:00Myszka, dziękuję ;) a spróbuj po prostu ustawić na...Myszka, dziękuję ;) a spróbuj po prostu ustawić naczynie z gorącą wodą do piekarnika, pod tortownicą - sprawdzona metoda :DMrsCakehttps://www.blogger.com/profile/18068887940010753257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-27946388278673703392012-08-14T20:51:27.163+02:002012-08-14T20:51:27.163+02:00zawsze chciałam taki zrobić, ale przeraża mnie to ...zawsze chciałam taki zrobić, ale przeraża mnie to pieczenie w kąpieli wodnej.... i ciągle odwlekam.. Twój jest wprost idealny :) PozdrawiamMyszkahttps://www.blogger.com/profile/04258350435462025074noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-83319959162514178992012-08-14T20:21:19.412+02:002012-08-14T20:21:19.412+02:00Martula, w artykule, do którego link podałam w poś...Martula, w artykule, do którego link podałam w poście, jest m.in. mowa o tym jakiego twarogu użyć. Ja uparłam się, że sama zmielę :P no i ok. pół godzinki ślęczałam nad maszynką (na szczęście elektryczną ;)). Ale myślę, że spokojnie można dać twaróg trzykrotnie zmielony, z wiaderka. Szczerze mówiąc, jest to pocieszająca alternatywa - zdecydowanie tańsza od philadelphii ;)MrsCakehttps://www.blogger.com/profile/18068887940010753257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-70955511837873072222012-08-14T20:14:49.314+02:002012-08-14T20:14:49.314+02:00Wow! Dziękuję Wam bardzo :D :)))
To było moje dru...Wow! Dziękuję Wam bardzo :D :)))<br /><br />To było moje drugie podejście do tego sernika; za pierwszym razem robiłam z innego przepisu i piekłam bez kąpieli wodnej, i, cóż, popękał ;/ (chlip, chlip)<br />Natomiast ten przepis + wskazówki dorotus76 to klucz do sukcesu ;)<br /><br />Zdecydowanie, NYCh ląduje w czołówce moich ulubionych ciast ;)<br />MrsCakehttps://www.blogger.com/profile/18068887940010753257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-38037382235441536642012-08-14T19:40:49.385+02:002012-08-14T19:40:49.385+02:00Pyszności *-* myślę, że musi być boski w smaku, no...Pyszności *-* myślę, że musi być boski w smaku, no inaczej być nie może! :PAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-31348913672888277672012-08-14T19:09:37.899+02:002012-08-14T19:09:37.899+02:00Pyszny i cudny Ci wyszedł :-)
To też mój ulubiony...Pyszny i cudny Ci wyszedł :-) <br />To też mój ulubiony sernik, bo odkąd go zrobiłam i spróbowałam, to już wiedziałam, że jest tylko ON :-) <br />Pozdrawiam serdecznie!Basiahttps://www.blogger.com/profile/12857403616754138377noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-78856183424061153492012-08-14T16:21:27.848+02:002012-08-14T16:21:27.848+02:00Ten sernik jest pyszny!Ten sernik jest pyszny!Justin&Dorothyhttps://www.blogger.com/profile/10178221494970820659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-42271515602815473722012-08-14T15:43:16.252+02:002012-08-14T15:43:16.252+02:00Uwielbiam serniki ktore maja kwasna smietane w sro...Uwielbiam serniki ktore maja kwasna smietane w srodku, sa baardzo kremowe, a jaki polecacie twarog do sernikow? Bo ja nie mam maszynki i kupuje 3 krotnie mielony taki w kostkach, ale mam wrazenie ze to nie jest do konca to.. ;)Martulahttps://www.blogger.com/profile/14889862519241789146noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-43951978608406761722012-08-14T10:14:43.919+02:002012-08-14T10:14:43.919+02:00on Cię po prostu prześladował! ;) ale to pewnie do...on Cię po prostu prześladował! ;) ale to pewnie dobrze, bo wyszedł cudownyOlahttps://www.blogger.com/profile/16512844499640756385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-73039287558422363022012-08-14T09:44:53.434+02:002012-08-14T09:44:53.434+02:00Poproszę kawałek! Pyszny i jaki równiutki :-) Poproszę kawałek! Pyszny i jaki równiutki :-) Martahttps://www.blogger.com/profile/06491895531830688231noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-49217045189838688342012-08-14T08:45:03.486+02:002012-08-14T08:45:03.486+02:00To coś krótka musiała być ta niedziela, patrząc na...To coś krótka musiała być ta niedziela, patrząc na zdjęcia podejrzewam, że zniknął baaardzo szybko:) a tak na serio za sernik dałabym się pokroić w plasterki, oczywiście za dobry sernik, taki kremowy ciężki i wilgotny a taki zawsze jest nowojorski. Dziękuje za przepis z pewnością skorzystam, zwłaszcza, że po raz pierwszy widzę wersję w kąpieli wodnej. Pozdrawiam ciepło kamilaFabryka Odkryć Kulinarnych Mniammhttp://www.fkom.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-18549696798635093082012-08-14T08:17:48.122+02:002012-08-14T08:17:48.122+02:00Wygląda niesamowicie:)Wygląda niesamowicie:)Dorotas30https://www.blogger.com/profile/06250608487446157042noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1296271716676436065.post-67071702928261804332012-08-14T07:23:12.937+02:002012-08-14T07:23:12.937+02:00Boski:)Boski:)wiosenka27https://www.blogger.com/profile/06117699827368900765noreply@blogger.com